Geen categorie

#ayurvedaday

Vandaag, 25 oktober, is uitgeroepen tot nationale Ayurveda-dag.

Vandaag deed mij terug denken wanneer mijn Ayurveda pad begon. Ondertussen iets meer dan 6 jaar geleden, op een yoga reis leerde ik de Ayurvedische filosofie kennen. Nadien veranderde ik de naam van mijn salon en ging ik op zoek naar een ayurvedische cosmeticalijn om samen met mij mijn levenspad te bewandelen.

Ayur = leven, veda = kennis ; kennis van het leven dus he… Simpel 😉

Het is simpel als je het weet, als je de verschillende kenmerken kent van het lucht, vuur, water & aarde element, de fysiologische en psychische ongemakjes kunnen herkennen. Alsook de verschillende kenmerken die bij een disbalans naar boven komen, die zijn namelijk verschillend bij elk van de 3 types (doshas) en hoe je die met tegenovergestelde krachten van elk type weer in balans kunt brengen op gebied van voeding, kruiden, essentiële oliën, behandelingen en levensstijl.

Door verschillende opleidingen te volgen en boeken te verslinden blijft het mij keer op keer verbazen hoe mooi deze leer van zoveel jaar (5000) of zelfs meer, tot de dag vandaag inzetbaar is en gewoon werkt. Hoe je op een holistische manier, kleine ongemakjes kunt gaan aanpakken en jezelf op een natuurlijke manier weer in balans kunt brengen.

Ayurveda leert ons letterlijk ons eigen lichaam te lezen, enkel moeten we de kennis hebben, dan moeten we leren luisteren en ook weten welke tools je kunt gaan gebruiken om ze gaan te verhelpen op een snelle en natuurlijke manier.

“Ik maak van Ayurveda een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven en daardoor een goede gezondheid en welzijn voor mezelf, mijn naasten en mijn klanten mogelijk te maken, in harmonie met de natuur.”

Wil je ook weten hoe? Ontvang bij je volgende bezoekje aan WellnessOase Namaste (Langdorp & Voorschoten) een Ayurvedische doshatest. Daarnaast ontvang je ook een aangepast voedingsprotocol en een aangepaste behandeling met thuisadvies volgens je persoonlijke constitutie en disbalans.

Afspraken steeds per mail of telefonisch te reserveren. +32 474 562 423

Namaste #takecare 🙏

Geef een reactie