Chakra Healing

Een behandeling van het energetisch lichaam in combinatie met edelstenen en aromatherapie.

Steeds meer en meer mensen vinden de weg naar WellnessOase Namaste. Niet enkel voor huidverbetering en het verhelpen van lichamelijke klachten maar ook voor meditatie, healing, om een reis naar binnen te maken en om zo eventuele blokkades op te ruimen.

Naast het fysieke lichaam en het emotionele lichaam hebben we ook een energetisch lichaam. Zoals de doorbloeding ons fysieke lichaam van de nodige zuurstof en voeding voorziet, zo zorgt ons energetisch lichaam, door onze nadi’s (energiebanen), chakra’s (draaikolk die energie door je lichaam laat stromen) en marmapunten ( vitale punten die een verbinding hebben met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie), voor een goed gevoel en spirituele groei en het zorgt ervoor dat ons lichaam minder vatbaar is voor ziekte omdat we psychosomatische aandoeningen op een natuurlijke manier gaan helen d.m.v. ademhaling, aanraking, ontspanning van het zenuwstelsel, stimuleren van de doorbloeding, helderheid krijgen in wat bij jou past en voor jou belangrijk is, leren nee zeggen, jezelf op de eerste plaats durven zetten, ….

De kracht van een goede Chakra Healing hangt af van verschillende factoren:

 • het gebruik van de juiste edelstenen. Deze worden op de chakra’s gelegd en hebben stuk voor stuk een bepaalde unieke trillingsfrequentie dat resoneert met de desbetreffende “chakra-energie”. Het zorgt ervoor dat de chakra weer opent en een goede energiedoorstroming krijgt. Met een Bergkristal zuiveren we eerst de chakra’s om vervolgens op te gaan laden met de juiste trillingsfrequentie en edelstenen.
 • alsook het gebruik van de juiste essentiële oliën is heel belangrijk. Deze worden zowel via de huid als door het reukorgaan opgenomen en zowel via de bloedbaan als via het reukgeheugen heeft dit heel veel een invloed op onze emoties. Via de neus gaan de geuren opgenomen worden in onze hersenen, hier een onderdeel van, namelijk het limbisch systeem. Het limbisch systeem speelt een belangrijke rol in het regelen van het hartritme, bloeddruk, ademhaling, geheugen en hormoonbalans. Essentiële oliën kunnen daarom veel invloed uitoefenen op diverse lichamelijke en psychologische processen.
 • de kracht van het aanraken en masseren met de juiste intentie d.m.v. reiki energie en een zuiver kanaal (een masseur die in zijn/haar kracht staat, goed geaard is, een diepe ademhaling heeft, goed van hart is, uit de gedachten maar in het gevoel ademt) in combinatie met het masseren van bepaalde belangrijke lichaamsdelen zoals;
 • een deep tissue rug – nek – schoudermassage, deze zorgt voor het verwijderen van spanningen, afvalstoffen en een soort “last” dat je op je schouders en je systeem meedraagt, het stimuleert en activeert de “Kundalini energie” (opwaartse energie die loopt van de onderrug via de chakra’s naar de kruin
 • een voetmassage met reflexpunten die in contact staan met onze organen en zo het zelf herstellend vermogen gaat activeren
 • en een marmapunt gezichtsmassage dat de energiedoorstroming gaat verbeteren

Deze Chakra Healing in combinatie met de bovenstaande massages kan je boeken vanaf €89 , duur 1u30

Udara

Ken je onze UDARA productenlijn al? Of onze Udara behandeling voor in de salon?

De Udara behandeling en de productenlijn voor thuisgebruik werken door de natuurlijke kracht van de essentiële oliën en het Ayurvedisch massagebehandelprotocol ondersteunend bij de gezondheid van je darmen en je spijsvertering. 🙌

De Udarabehandeling is uitstekend om te ondergaan als je last hebt van constipatie, gasvorming, lichte pijn in de buik, werkt ondersteunend bij het prikkelbaardarmsyndroom en helpt om onderrugklachten te verlichten.

De productenlijn waar mee gemasseerd wordt alsook de producten voor thuisgebruik stimuleren de bloedcirculatie, ze stimuleren de stofwisseling en de ontgifting, ze versterken en ondersteunen de fysiologische kracht en het zelfherstellend vermogen van de darmen.

Geef iedere avond en ochtend een heerlijke massage bij jezelf. (onze getrainde LakShmi Specialisten leggen uit hoe je dit het beste doet) en ervaar de kracht en weldaad van moeder natuur in deze bio-eco body crème speciaal voor buik en onderrug. 🙌🌱💚

Het geheim is de synergie van guarana-extract (cafeïne) en verschillende essentiële oliën die geschikt zijn om de buikspanning en zwelling te verlichten, zoals:

🌱basilicum; werkt krampstillend

🌱venkel; verlicht zwelling

🌱 marjolein en ylang ylang; werken kalmerend

Volgende week begint mijn reis naar Bali

Wat kijk ik er naar uit! Volgende week woensdag zit ik op de vlieger van Schiphol naar Denpasar. Hoe hard ik ook uit kijk naar deze trip, hoe spannender ik het vind om alleen deze reis te ondernemen want oh ja… Ik ga alleen!!!

Het is 6 jaar geleden dat ik in Bali voor de eerste keer op vakantie ben geweest en het ook mijn hart heeft gestolen. Het heeft me voor de eerste keer laten kennis maken met yoga maar ook is het het land van de eeuwige glimlach, het lekkere eten en oh ja… de lekkere massages… 😉  Normaal is het veilig ook 🙂

Ach ja… naar die dingen kijk ik enorm naar uit! En oh ja … Me time natuurlijk! Want na 4 jaar te hebben zagen aan mijn liefje om mee te gaan naar dit eiland, heb ik maar besloten om alleen te gaan. Wie weet wat sta mij nog allemaal te wachten denk ik dan…of wie weet komt het er niet meer van… en ik kan beter in dit moment leven en doen waar ik zin in heb 😉 Live my life the fullest! Of leef je leven dat het iedere dag de laatste kan zijn…

Na al enkele keren alleen op yogaretreat te gaan en steeds wel in een leuke groep terecht te komen, wordt dit toch wel een andere bijzondere ervaring! Ik ga gewoon alleen, op mijn eigen ritme, en mijn eigen yoga retreate doen. Lekker veel stilte momenten, veel yoga, healty food, veel massages en adembenemende mooie natuur!

Mijn vlucht is al geboekt en de eerste 3 nachten hotel ook, net buiten Ubud. De andere dagen ga ik daar vastleggen en beslissen… Lang leve booking.com! en het internet.

Even mijn batterijen opladen. Nu niet dat ze leeg zijn hoor… ok ik heb het best druk maar uit de dingen die ik doe haal ik nog veel plezier uit, en mijn relatie is super en kan niet beter! Maar ik heb gemerkt dat altijd als ik alleen op yogareis ben geweest dat ik weer nieuwe inzichten krijg. Elke stap die ik zet, waar mijn hart om vraagt brengt me steeds dichter bij mezelf. Ik ben steeds op zoek naar een betere versie van mezelf, ik wil werken aan mijn imperfecties, en geen betere manier om dat te doen is door uit mijn comfortzone te treden en weer heel diep te gaan graven, angsten opzoeken, nieuwe ervaringen opdoen… Ik ben heel benieuwd naar mijn avontuur.

Onlangs was ik gaan eten met vrienden, die zeiden dat ze er al naar uit keken om foto’s te zien verschijnen op social media van mijn avontuur. Waarop ik zei dat ik dat mss niet ga doen, dingen posten, omdat ik niet graag te koop wil lopen met mijn mooie reis. Maar ze keken er echt naar uit … en vandaar ik mijn verhaal hier wil achterlaten.

Ik was sowieso van plan om een dagboek bij te houden dus waarom niet hier? 🙂

Tenslotte is dit wie ik ben, mijn WellnessOase Namaste, Lichaam & geest gezond proberen te houden met mijn hart op de juiste plaats 😉

wordt vervolgd….

10606419_10152653118033119_1960368484558116738_n

 

KAPHA seizoen. Eerste hulp bij snotgevallen.

Als kind leren wij op school dat er 4 seizoenen zijn. Ayurveda zegt ons dat er 3 seizoenen zijn. Hoe kunnen we de overeenkomsten zien, deze begrijpen en vervolgens die kennis gebruiken om onszelf tijdens elk seizoen in evenwicht te brengen?

Ayurveda seizoenen

Ayurveda splits zijn seizoenen op volgens de heersende dosha: vata, pitta of kapha.

KAPHA – late winter tot vroege zomer

Op dit moment zitten we in het kapha seizoen, waarbij water de overhand heeft. Dit betekent dat al wat vast was in de natuur en in ons lichaam, nu stilaan begint te smelten, los te komen. Het seizoen van de slijmen en de snotneuzen is aangebroken. Je zal merken dat veel mensen nu te kampen hebben met verkoudheden, vastzittende sinussen en misschien zelfs voorjaarsmoeheid. Dat komt door het zware, duffe, trage kapha in jouw systeem.

Voor kapha types is het tijdens dit seizoen belangrijk om zich warm te houden, goed te eten en in beweging te blijven. Verder zitten kapha’s nu in hun eigen element. Om je doorbloeding goed stromende te houden, is het goed om jezelf dagelijks een abhyanga olie massage of een garshana droge massage te geven. Let er ook op dat je koude voeding en zoetigheid zoveel mogelijk vermijdt.

Het vurige in de Pitta types vindt nu zijn verkoeling in de frisse temperaturen. Pitta’s kunnen tijdens dit seizoen hun Agni (spijsverteringsvuur) balanceren door kardemom, kurkuma en koriander aan hun dieet toe te voegen. Probeer stimulerende middelen zoals cafeïne zoveel mogelijk te vermijden tijdens deze tijd van het jaar.

Vata types kunnen het kapha seizoen omarmen door zich te concentreren op aardende activiteiten. Vata’s zullen nu de neiging hebben om te cocoonen en de gezelligheid en warmte binnen op te zoeken. Profiteer van deze tijd en zet je lekker op de bank met een goed boek.

PITTA – zomer tot vroege herfst

Tijdens deze periode warmt de aarde op door de langere aanwezigheid van de zon. Ook ons lichaam warmt op, vocht wordt afgedreven en we moeten meer moeite doen om ons lichaam af te koelen. We doen dit door te transpireren en veel water of frisse natuurlijke sapjes te drinken. De spijsvertering werkt trager, waardoor je eetlust afneemt en je meer zin krijgt in frisse, lichte maaltijden. Groeten en fruit die veel vocht bevatten zijn nu heel populair.

VATA – late herfst tot late winter

Dit seizoen wordt gekenmerkt door de eigenschappen: licht, droog, beweeglijk (veel wind), ruw en koud. Je merkt dat deze typische vata-kenmerken zijn, dus Vata’s zullen het meeste lijden tijdens dit seizoen. Probeer evenwicht te brengen met tegenovergestelde eigenschappen: zwaarte, warmte, stilte, zachtheid. Dat kan vormen aannemen als olierijke massages, smeuïge soepen, warme stoofpotjes, voldoende rust en slaap nemen.

WORKSHOP

Wij organiseren in samenwerking met Adriana Stan van adYogini een detox workshop, dat jou leert hoe je jouw lichaam kan ver-zorgen, van binnen en van buiten, om de ongemakken van een seizoenswissel te trotseren. Deze workshop gaat door bij WellnessOase Namaste op donderdag 12 april om 19u30. Meer info lees je hier.

Hou je warm ❅❅❅

We mogen de winter verwelkomen! Een beetje uitgesteld of aan de late kant, maar daar is ze dan…de winter en de winterkou hebben zo ook hun charmes. Laten we dankbaar zijn voor de prachtige wit aangeslagen landschappen, de knusse avonden op de zetel, gezelligheid ten top!

Het is soms een uitdaging om ons warm te blijven houden. We kunnen ons warm kleden, maar soms sijpelt de kou door alle lagen heen! Hier zijn enkele tips hoe je jezelf warm kan houden.

 1. warme drankenNiets voelt heerlijker aan om onze binnenkant op te warmen dan met warme vloeistoffen. Je denkt misschien aan een lekkere koffie of warme chocomelk. Dat kan, maar wij raden eerder vloeistoffen aan die jouw lichaam niet nóg meer belasten, maar jou net helpen om afvalstoffen af te voeren en de immuniteit te verhogen. Wij raden daarom aan om thee te drinken. Thee met specifieke kruiden, die verwarmende eigenschappen hebben zoals kaneel, steranijs, zwarte peper, venkelzaad, kruidnagel of gember.

  Een aanrader is de KAPHA thee – omdat we nu ook in het KAPHA seizoen zitten.

 2. sportenSporten verhoogt de  lichaamstemperatuur, zorgt dat je metabolisme beter werkt, stimuleert de doorbloeding, waardoor alle organen en lichaamsdelen goed opgewarmd geraken. Wanneer het te kou is buiten, kan je aan binnensport doen, zoals pilates, yoga, fitness,…
 3. gebruik van kruidenZoals reeds eerder aangehaald bij de warme dranken, kan je aan je voeding, dranken of desserts specifieke kruiden toevoegen die een verwarmend effect hebben. Kruidendoordat ze ons metabolisme stimuleren en het innerlijk vuur agni aansteken.

  Enkele verwarmende kruiden zijn bijvoorbeeld gember, kruidnagel, zwarte peper, venkelzaad, mosterdzaad. Welke kruiden de meeste warmte bij jou gaat opwekken is ook afhankelijk van jouw dosha (klik hier voor de doshatest). Bepaalde kruiden kunnen in combinatie hun verwarmend effect ondersteunen, maar ook tegenwerken, zodat het opeens verkoelend werkt. Dat wil je bij deze temperaturen uiteraard vermijden.

  Voor uitgebreide informatie kan je in de toekomst deelnemen aan één van onze workshops. Hou de website en onze Facebook pagina in de gaten!

 4. massage of stoomcabineHeb je al gemerkt dat je huid bijna meteen opwarmt bij aanraking? Een lichaams massage is op die manier al een weldaad voor je innerlijk vuurtje. En zeker in salons waar je op een verwarmde massagetafel ligt 😉

  Door de verschillende massagegrepen, wordt het lymfesysteem in ons lichaam geactiveerd waardoor het lichaam afvalstoffen gaat vrijgeven en afvoeren. Bijkomend, wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat de werking van organen weer ten goede komt. Gedaan met koude wintertenen en -handen!

  Wij bieden verschillende  massages aan, die hierop inspelen:
  abhyanga ayurvedische oliemassage
  hotstone massage
  ॐ kruidenstempel massage
  swedana – stoomcabine

boeknuknop

SWEDANA – SWE – ZWETEN – ZWEETTHERAPIE – DETOX

Swedana – ofwel zweettherapie met behulp van een zweetkist – is een reinigingstherapie waarbij de afvalstoffen door warmte opgelost worden. Tijdens de detoxkuur volgt de swedana ofwel zweettherapie op de oliebehandeling en – massage. Evenals de olie massage behoort swedana tot de voorbereiding op het detoxen. De olie massage en de zweettherapie kunnen ook als op zichzelf staande behandelingen toegepast worden. Swedana kan vanaf de eerste tot de laatste dag van een totale reinigingsbehandeling worden gedaan. Met behulp van zweettherapie worden gifstoffen in het lichaam zacht gemaakt en kunnen ze zich oplossen. Bij swedana gaan de kanalen en poriën in het lichaam wijd open, zodat de afvalstoffen gemakkelijk naar buiten komen of binnenin het lichaam naar het darmkanaal gevoerd worden. Als we het woord swedana nader bekijken dan kunnen we in de eerste lettergreep swe het woord zweten terugvinden.

Over het algemeen kunnen stijfheid, een gevoel van zwaarte (opeenhoping van afvalstoffen) en kouwelijkheid er goed mee behandeld worden. Transpiratie wordt gezien als een mala (afvalstof) van het vetweefsel. De waterige bestanddelen die in de huid, urine, lymfe en bloed zijn opgeslagen, zullen door de warmte van het zweten oplossen en daardoor naar buiten komen. Zweettherapie is de beste therapie voor vata- en kapha-ziekten. Dit betekent echter niet dat voor alle vata- en kapha-ziekten transpiratie de juiste behandeling is. Er zijn ook contra-indicaties voor de dosha-afwijkingen.

WAT DOET DE SWEDANA MET ONS LICHAAM?

 • Verbetert circulatie
 • Zorgt voor decongestie, vermindert ophopingen en verstoppingen
 • Maakt slijm, gifstoffen , ama en dosha’s vloeibaar
 • Brengt dosha’s terug naar het maag darmkanaal
 • Vermindert pijn
 • Vermindert spierspasmen
 • Kalmeert verkoudheden
 • Maakt lichaamsweefsels zacht
 • Drijft slijm uit
 • Kalmeert vata en kapha (maar kan pitta verhogend werken)
 • Stimuleert de doorstroming in de haarvaten
 • Reguleert de osmotische druk
 • Ondersteunt een normale metabolische activiteit van afzonderlijke cellen
 • Stimuleert de cellulaire intelligentie en intracellulaire communicatie

Er zijn meerdere wijzen waarop het lichaam tot transpiratie gebracht kan worden. Een bekend voorbeeld is de sauna. Een zweetkist heeft uit het oogpunt van gezondheid een voordeel boven de klassieke sauna: bij een zweetkist bevindt het hoofd zich buiten het warme gedeelte met stoom. Voor het lichaamssysteem is het beter – ook bij Swedana – als het hoofd koel blijft, aangezien teveel hitte in het hoofd niet goed is voor gevoelige weefsels zoals die van hersenen en ogen. In de klassieke Ayurveda is stoom als middel om te transpireren meestal afkomstig van een kokend mengsel met kruiden. In moderne Ayurvedische zweetbehandelingen worden ook wel etherische oliën van medicinale kruiden aan de stoom toegevoegd. Die kruiden dienen een verhittende, deblokkerende en verspreidende werking te hebben teneinde het proces van transpiratie zo goed mogelijk te laten verlopen. De kruiden worden aangepast aan de soort zweetbehandeling, het constitutietype en de aard van de klachten. Zoals eerder gezegd, wordt er eerst een oliemassage gedaan en daarna Swedana. Bij de kapha-constitutie mag het ook andersom en het kan zelfs worden geadviseerd om het in deze volgorde te doen. Bij pitta wordt de totale behandeling wat ingekort en begint men eerst met oliemassage.

boeknuknop

CONSTITUTE EN SWEDANA?

Vata-constitutie – eerst oliemassage daarna Swedana

Pitta-constitutie – eerst oliemassage daarna Swedana (verkorte tijd)

Kapha-constitutie – eerst Swedana en daarna oliemassage

 

BOEK JOUW AYURVEDISCHE OLIEMASSAGE ONLINE

BOEK EEN LICHAAMSSCRUB MET SWEDANA

 

VOOR WIE?

Warmtebehandelingen zijn aan te bevelen voor mensen met de volgende symptomen:

 • Longproblemen
 • Griep
 • Verkoudheid
 • Hoofdpijn
 • Ischias
 • Retentie, vasthouden van… emoties, vocht, afvalstoffen.
 • Pijnen
 • Zwaar gevoel
 • Tremor, een tremor is een voortdurende schudbeweging van één of meer lichaamsdelen en wordt veroorzaakt door een onwillekeurige contractie van spieren. Tremor kan onder andere optreden als symptoom bij de ziekte van Parkinson of multiple sclerose.
 • Extreem schorre stem
 • Sinustis (voorhoofdsholteontsteking)
 • Para- en hemiplegia (verlammingen)
 • Gewrichts- en spierproblemen in het algemeen (reuma, artritis, osteoporose)
 • Na bevalling

In het algemeen vallen hieronder alle Vata-klachten.

VOOR WIE BETER NIET?

Bij de volgende symptomen dient men voorzichtig te zijn:

 • Tijdens de zwangerschap
 • Bij sterk bloedverlies
 • Diarree
 • Geelzucht
 • Te sterke Pitta-afwijking
 • Mensen die een neiging hebben tot flauwvallen
 • Tijdens menstruatie
 • Huidziekten waarbij zich sterke zweren voordoen
 • Alcoholverslaving
 • Extreme vermoeidheid
 • Ascites (buikwaterzucht)
 • Overactieve agni
 • Extreme kapha-verhoging (bv. bij overgewicht)
 • Extreme pitta-verhoging, in het bijzonder bij hoge pitta in het bloed
 • Wanneer vata, pitta , kapha verhoogd zijn in de majjadhatu, in het bijzonder in hersenen en ogen
 • Geblokkeerde prana, energiestroom
 • Extreem hoge vata in mano vaha srotas ( geest)

Indien men de Swedana op de juiste manier uitvoert, zullen stijfheid, een gevoel van zwaarte, kouwelijkheid en pijn verminderen. De temperatuur en tijdsduur dienen goed op de cliënt en diens constitutie afgestemd te worden. Indien de behandeling te lang of te intensief is geweest, dan zal men dit merken door een verhoogde pitta en de daarmee verwante klachten. Voorbeelden daarvan zijn pijn, koorts, roodheid, zwakte aan de ledematen, brandend gevoel en een hevige dorst.

Februari, maand van de Liefde!

Op 14 februari is het Valentijn, de dag van de liefde. Maar de liefde verdient meer aandacht! Daarom hebben wij de hele maand Februari uitgeroepen tot Maand van de Liefde. Zoals je kunt lezen in onze nieuwsbrief hebben we voor jullie 3 leuke aanbiedingen deze maand met een leuke korting of een leuk extraatje dat je gratis bij je reservatie krijgt.

 1. Anahata behandeling 1 of 2 personen (klik hier om te boeken)
 2. Duomassage voor 2 personen met 10€ korting! (klik hier om te boeken)
 3. Duo – Lotus gelaatsverzorging met extra rozenkwartsmassage en arm-handmassage (boeken via via mail of telefonisch via 0478/562423)

Kom genieten met 2!

16473046_639155079609371_4143586655482877624_n

Anahata behandeling

 • Een liefdevol voetbad met rozenblaadjes en rozenbadsynergie
 • Een oogverzorging met een liefdevolle rozenkwartsmassage rond de ogen
 • Een warmtegloed van warme stenen, gelegd op plaatsen waar organen en spieren ontspanning vragen
 • Een voedende en warme keratine behandeling van de handen en nagels gevolgd door een handreflexzonemassage
 • Een minerale olie-zoutscrubmassage van de benen en de voeten, de mineralen dringen diep tot in de huid en onttrekken zo de afvalstoffen uit de cellen
 • Het hartchakra openen door massage met een bergkristal en essentiële oliën die inwerken op de gerelateerde emotie van het hartchakra
 • We sluiten af met een massage van hals, decolleté, nek en schouders

voor 1 persoon 65€
voor 2 personen 110€

Duomassage

 • Een liefdevol voetbad met rozenblaadjes en rozenbadsynergie
 • Een lichaamsmassage van kop tot teen met warme sesam olie en toevoeging van een zeer speciale essentiële olie “one thousend and one night”
 • Klankschaalbeleving

voor 2 personen €120 (i.p.v. €130)

Duo lotus gelaatsverzorging met deze maand extraeen arm- en handmassage & een rozenkwartsmassage!

 • gelaatsreiniging
 • scrub
 • verzorgen van onzuiverheden
 • huidverzorgend serum
 • crème masker
 • massage van nek- schouders
 • massage met de rozenkwarts rondom de ogen
 • massage van armen en handen
 • geurbeleving met de essentiële olie ” one thousend and one night “

voor 2 personen €118

boeknuknop

20% korting op “duizend-en-één-nachten” essentiële olie

Bij aankoop van een aromadiffuser van €69,99, ontvang je 20% korting op de aankoop van de essentiële olie “thousand-and-one-nights” (€14 i.p.v. €17,50).

5205c5587e6bcbfba5bf946c26be6156333e5b6b

bestelnuknop

10% korting op de “duizend-en-één-nachten” essentiële olie

Tijdens de hele maanf februari kan je deze essentiële olie aankopen met 10& korting (€15,75 i.p.v. €17,50).

 • Een buitengewone samenstelling van essentiële oliën met een verleidelijke geur.
 • Voor geliefden.
 • Voor diegenen die houden van dromen en fantasieën.
 • Revitaliseert de kwaliteiten van het hart en positieve gevoelens, bevordert zekerheid, sereniteit, zelfvertrouwen en het vermogen om het leven te waarderen.
 • Voor een betere levenskwaliteit

INGREDIËNTEN

Ingredients: styrax benzoe (benjoin oil), lavandula h. super (lavandin oil), cananga odorata (ylang ylang oil), citrus reticulata (mandarin oil), citrus bergamia (bergamot oil), lavandula angustifolia (lavender vera oil), santalum album (sandalwood oil), jasminum off. (jasmin oil), vetiveria zizanoides (vetiver oil), citrus aur. amara (petit grain big. oil), cinnamomum zeylanicum (cinnamom oil), matricaria chamomilla (chamomile oil), limonene, geraniol, linalool, coumarin, farnesol, benzyl benzoate, benzyl salicylate, citronellol, citral, benzyl alcohol, cinnamyl alcohol, eugenol, isoeugenol, rosa damascena (rose oil).

GEBRUIK

Mix 10 druppels met 20ml massageolie en masseer de huid. Het kan op verschillende manieren gebruikt worden: bad, sauna, massage, diffuser, droge inhalatie, voetbad, handbad, zitbad, bodywraps, aerosol, aromalamp, luchtbevochtiger,…

WAARSCHUWING

 • enkel voor uitwendig gebruik
 • breng alleen aan op een gereinigde huid
 • vermijd contact met de ogen; in geval van contact, meteen afspoelen met water
 • buiten het bereik van kinderen bewaren
 • niet blootstellen aan direct zonlicht
 • bewaar op kamertemperatuur

27042774_10214011253649250_2097218673_n

Cadeaubons

Kadobons zijn op bestelling en mits reservatie voor afhaling te bestellen via telefoon 0474/56 24 23 of via mail info@wellnessoase-namaste.be

Ananda Anti-Stress Behandeling

What’s in a name?

Waar staat ANANDA voor en hoe kunnen we de symboliek erachter terugvinden in de anti-stress behandeling?

ANANDA = geluk, vreugde

Deze holistische anti-stress behandeling, verlicht je niet enkel van druk, maar bezorgt je een algemeen gevoel van vreugde en geluk.

Waaruit bestaat de Ananda Anti-Stress behandeling?

Tijdens het intake gesprek wordt jouw huidconstitutie bepaald. Deze is belangrijk om de gebruikte producten, essentiële oliën en floral water af te stemmen op jouw noden.

Tijdens deze behandeling worden 3 essentiële oliën vermengd waarmee het relax ritueel wordt uitgevoerd en mee gemasseerd wordt:

 • sweet sleep: om een goede slaap te stimuleren
 • fragonia: om de lat minder hoog te leggen, om je hartchakra te openen en om je te helpen bij het loslaten
 • anti-stress

Bij aanvang verstuift de LakShmi specialiste een aangepaste floral water waar enkele druppels essentiële olie aan is toegevoegd, over je heen. Je krijgt de floral water tevens mee naar huis als nabehandeling. Je kan de floral water gebruiken als eau de visage, om op je kleren of in je interieur te verstuiven, om ademhalingsoefeningen mee te ondersteunen. Je kan er zelfs ijsblokjes mee maken of aan je water toevoegen, want het is drinkbaar!

De 3 verschillende floral waters zijn ook afgestemd op jouw huidconstitutie, maar deze zijn relatief mild zodat ze vrij universeel ingezet kunnen worden. Afhankelijk welk aroma bij jou het beste binnenkomt of welke je op het moment het lekkerst ruiken vindt, kan tijdens de behandeling ingezet worden.

Floral waters:

 • Vata type: Lavendel, werkt ontspannend
 • Pitta type: Roos, werkt kalmerend
 • Kapha type: Orange, werkt verfrissend

Hoe verloopt een Ananda Anti-Stress behandeling?

Na het intake gesprek, neem je plaats op de behandeltafel en wordt de gekozen floral water over je heen verstoven. Dit is het moment wanneer de grote zucht plaatsvindt en je alle prikkels en indrukken achter je kan laten en aankomen bij jezelf.

De LakShmi specialiste wandelt vervolgens met haar handen langsheen de verschillende drukpunten op de rug, billen en benen en oefent plaatselijk ook druk uit. Zij neemt de armen één voor één onder handen en brengt floral water, incl. essentiële olie, aan de binnenzijde van je ellebogen en op de pols. De huid is hier het dunste waardoor deze de producten beter opneemt.

De drukpuntwandeling over de rug en billen wordt voortgezet. Er wordt extra aandacht besteed aan de benen, waarbij floral water wordt aangebracht in de knieholte en aan de enkels.

De voorzijde van het lichaam is nu aan de beurt. Allereerst mag je genieten van een relax ritueel van het gelaat. Deze bestaat uit een reiniging, peeling en een gelaatsmassage met rozenkwarts.

Terwijl de gelaatsproducten verder inwerken, mogen de handen genieten van een handmassage. De drukpuntwandeling vindt ook aan de voorzijde van het lichaam plaats, waarbij je schouders, buik en heupen worden aangedrukt. Bij elke drukbeweging voel je werkelijk de eigen druk van je afvloeien. Eens aan de voeten toegekomen, worden deze ook verwend met een massage.

Adriana: “Ik stapte bij Sophie binnen na een drukke verhuis- en werkweek, die de nodige stress met zich meebracht. Mijn schouders zaten bijna tot aan mijn oren! Tijdens de gehele behandeling voelde ik de druk geleidelijkaan wegtrekken. Sophie haar magische handen strijken de stress uit het lichaam en vernieuwt je energie als geen ander.

We zijn het onszelf verschuldigd om zelfs tijdens de drukste moment in ons leven, tijd voor onszelf te nemen en aan zelfzorg te doen. Voor mij zijn Ayurvedische behandelingen en massages een must en een aanvulling om mij zowel fysiek als mentaal, emotioneel en energetisch in balans te houden.”

 

Waarom voor een Ayurvedische massage kiezen?

AYURVEDA

Ayu = Leven

Veda = Kennis

De letterlijke betekenis van Ayurveda is “levenskennis” of “juist leven”. De principes van Ayurveda zijn universeel en iedereen die een gelukkig, gezond en inspirerend levens wenst, kan gebruik maken van Ayurveda.

In de oude Vedische geschriften, die teruggaan tot 3000 v.C., wordt het leven gezien als een volmaakt evenwicht tussen onze innerlijke Moeder en Vader. De Moeder staat voor het creatieve, dat in beweging is en veranderlijk; de Vader staat voor het vormloze en onveranderlijk. Dat volmaakt evenwicht is er wanneer 3 hoedanigheden in evenwicht zijn, de guna’s (sattva, rajas en tamas).

Sattva = de zuivere zijnstoestand der dingen

Rajas = de dynamische eigenschap der dingen, een overdosis leidt tot vuur, passie, opwinding en transformatie

Tamas = de structuureigenschap der dingen, een overdosis leidt tot lethargie, passiviteit, luiheid en ontbinding

Wanneer de 3 guna’s op elkaar gaan inwerken, ontstaat er een onevenwicht. Om dit evenwicht te herstellen is actie nodig. Actie schept energiestromen en ruimte (akash); ruimte schept lucht (vayu); lucht schept vuur (agni) en ten slotte water (jala) en aarde (pritvi). En zo ontstaan de 5 elementen.

Dit is de basisleer van Ayurveda, dat ons lichaam opgebouwd is uit de 5 elementen. Bij onze geboorte bevatten we ze allemaal, echter zijn enkele overvloediger aanwezig afhankelijk van de omstandigheden waarin we zijn verwekt. Onze exacte opbouw (dosha) bepaalt ook hoe ons lichaam en geest reageren op een toename van 1 van de elementen in onze omgeving en in ons lichaam. Deze kennis ligt aan de basis van het helen op Ayurvedische wijze, waarbij natuurlijke elementen worden gebruikt om het evenwicht in ons lichaam en onze geest weer te herstellen.

DOSHAS

De theorie van tridosha – de drie doshas – is uniek voor Ayurveda. Deze doshas bepalen de chemische geaardheid van elk levend organisme en worden als volgt geschapen:

VATA  = lucht (vayu) & ruimte (akash) – WIND – energie in beweging

PITTA = vuur (agni) & water (jala) – GAL – vuur van het leven

KAPHA = water (jala) & aarde (pritvi) – SLIJM – het vloeibare element

MARMAPUNTEN

Marman = kwetsbaar, vitaal punt in het lichaam

Marmapunten zijn plaatsen waar spieren, vaten, banden, botten en gewrichten elkaar ontmoeten. Deze verbindingsplaatsen vormen het centrum van de vitale levenskracht. Deze punten staan ook in verbinding met onze zenuwen, slagaderen, aderen en de lymfevaten. We hebben zo’n 107 marmapunten in ons hele lichaam. Ze vallen grotendeels ook samen met de Chinese accupunctuurpunten.

Er wordt ook wel gezegd dat het punten zijn waar de meridianen (energiebanen) zo dicht aan de oppervlakte liggen dat ze kosmische energie kunnen opnemen of dat het punten zijn waar Vata, Pitta en Kapha elkaar ontmoeten.

DE AYURVEDISCHE MASSAGE

Een Ayurvedische massage onderscheidt zich als volgt van alle andere massages:

 • de massage is helemaal afgestemd op jouw persoonlijke dosha (gebruikte oliën, gestimuleerde marmapunten)
 • het is een heel omvattende massage, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de geestelijke en emotionele beleving
 • er vindt ook een energieoverdracht plaats van de gever op de ontvanger, wat maakt dat je deze massage veel dieper voelt en deze dieper inwerkt.
 • men gebruikt een ruime hoeveelheid geneeskrachtige oliën, afgestemd op jouw dosha
 • het hoofd krijgt ook aandacht
 • het contact met het lichaam wordt niet onderbroken
 • er wordt gebruik gemaakt van lange ritmische bewegingen, die het bloedvaten-, lymfe- en zenuwstelsel stimuleren

In Ayurveda wordt massage heel erg gewaardeerd en aanbevolen om dagelijks toe te passen, al is het maar onder de vorm van zelfmassage. Het afvoeren van afvalstoffen dagelijks even noodzakelijk als slapen en eten.

Ayurveda gelooft dat pijn veroorzaakt wordt door belemmeringen in de stroom van vayu = wind. Door te wrijven ontstaat er warmte en dat zet de lucht uit en zet het in beweging. Op die manier kan je de pijn uit het lichaam wrijven.

VOORDELEN

Behalve een heerlijk ontspannen gevoel, heeft een Ayurvedische massage volgende bijkomende voordelen:

 • vermindert pijn
 • bevordert een diepere en natuurlijke ademhaling
 • ontspant spieren, zenuwen, botten en gehele lichaam en geest
 • stimuleert de spijsvertering, de slaap en de eetlust
 • verlicht bij stress, vermoeidheid en uitputting

De enige manier om het leven beter te begrijpen is om je in stilte terug te trekken, te ademen en te voelen. Dat geldt ook voor de Ayurvedische massage. Hierin draait het om de beleving en het gevoel. Dus kom, voel en ga verlicht!

Je kan alvast onze online doshatest uitvoeren om jouw persoonlijke constitutie te kennen en te ontdekken welke producten het best bij je passen.

LakShmi Beauty Concept beleving door Adriana

Tijdens de verwelkoming legt de Lakshmi consulente – in dit geval Sophie – uit wat er mij te wachten staat. De consultatie bestaat eerst en vooral uit een gesprek over mijn algehele welzijn en er wordt een doshatest bij me afgenomen. De vraagstelling van deze test omvat vragen over mijn huid, de werking van mijn spijsvertering, mijn gemoedstoestand en de opbouw van mijn lichaam. Op basis van mijn antwoorden, wordt mijn resultaat berekend en dan valt het verdict!

Welke dosha(combinatie van elementen waaruit het lichaam is opgebouwd [aarde, water, vuur, lucht en ruimte]) is bij mij dominant en waaruit bestaat mijn onevenwicht? De geurtest, waarbij ik verschillende blends van essentiële oliën moet ruiken, moet het testresultaat ondersteunen. Verdict: KAPHA-huid

We hebben alle 5 elementen, de 3 dosha’s, in ons maar, ieder heeft zijn of haar unieke samenstelling van bij de geboorte. Wanneer er een teveel aan kapha in de huid aanwezig is, is er teveel aan talg, afvalstoffen, grove poriën. Om mijn huid weer in balans te brengen gaat ze te werk met de Kaphalijn van Lakshmi. Dit zijn de “magere” producten,zeg maar. Het zorgt dat mijn huid ontgift wordt en dat mijn doorbloeding en stofwisseling verbeterd worden, zodat afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Lees hier meer over de verschillende dosha’s of doe zelf de doshatest online om jouw constitutie te  kennen.

LAKSHMI BEAUTY CONCEPT

Ik leg me op de behandeltafel, waarna de Lakshmi schoonheidsconsulente aan haar startritueel begint. Ik geniet meteen van een voetbad en van een drukpunt hoofd- en nekmassage. Deze massage wordt uitgevoerd met een persoonlijke etherische oliecombinatie dat bij mijn geestelijke constitutie past. Zo geraak ik al een de juiste mood…

Mijn gelaat wordt onder handen genomen en wordt behandeld met producten gericht op mijn dosha. Lakshmi heeft voor elke dosha een aparte productlijn. Je dosha kan regelmatig veranderen, maar vanaf je geboorte heb je steeds één dominante dosha die vaak op de voorgrond treedt. Tijdelijk kan je even één van de andere doshas vertonen, door een ingrijpende gebeurtenis in je leven of een tijdelijke lichamelijke verandering. Ook door vervuiling, vervuiling van geest (negatieve gedachten en emoties) maar ook lichamelijke vervuiling door het gebruik van synthetische huid- en haarverzorgingsproducten.

Na het startritueel wordt mijn huid gereinigd met de kapha reinigingsmelk, gevolgd door een scrub. Terwijl de natuurlijke fruitzuurpeeling aan het inwerken is en mijn poriën aan het openen zijn, worden mijn voeten ook onder handen genomen. Om holistisch (holos= heel) te werken, dient ook de binnenkant onder handen genomen worden. Met behulp van een voet- en handreflexmassage worden via de drukpunten specifieke organen gestimuleerd, waardoor de energie daar ook weer beter gaat stromen. Ik geniet van het heerlijk warm badje en de voetmassage met olie.

Nadien wordt er weer aandacht besteed aan mijn gelaat en wordt er na de scrub een detox masker, bestaande uit neemkruid*, aangebracht. Terwijl deze laatste inwerkt, mogen mijn handen ook van een massage genieten.

Na het masker, wordt de verzorging afgewerkt met een kapha lotion en een kapha dagcrème. Zo bestaat de dagcrème uit kurkuma, de reiniginsmelk uit tea tree, de lotion uit de etherische olie clary sage (salie). Zo heeft elke lijn en elk product uit de lijn zijn eigen unieke kracht van planten, kruiden, etherische oliën en de essences van edelstenen.

TOTAALCONCEPT

Wat ik zo fijn vind aan het Lakshmi Beauty Concept, is het feit dat er aan je hele lichaam aandacht wordt besteed. Dat zorgt voor een nóg diepere ontspanning en een algeheel weldadig gevoel. En niet alleen mijn huid heeft voordeel aan deze behandeling, maar mijn hele lichaam. Aangezien de essentiële oliën diep in het lichaam doordringen worden de probleemgebieden aanpakt en helpen zo mijn evenwicht te herstellen.