Workshop Astrologie

Het is zover! Deze week vrijdag 17 januari zal onze eerste workshop van het jaar doorgaan bij WellnessOase Namaste onder naam van Holistic Beauty Academy.

Er hebben zich al enkele kandidaten ingeschreven maar er is nog plaats!

Wil je je graag inschrijven hiervoor dan kan dat nog ten laatste tot woensdag 14/1 ’s avonds.

Je zou bij inschrijving je geboortedatum en je exacte geboorte uur moeten kunnen aantonen. Je geboorte uur kan je telefonisch opvragen in het gemeentehuis van je geboortestad. Als ik dit dan ten laatste woensdagavond van je ontvang dan kan onze Astrologe, Peggy, haar voorbereidingen treffen voor vrijdag je een heel leerzame, inspirerende en leuke Astrologie workshop te voorzien.

De workshop gaat door op vrijdag 17/1 van 19u tot 22u in Langdorp BE, Gijmelsesteenweg 308 (boven de kbc).

Inschrijven en meer info over deze workshop via deze link: https://www.holisticbeautyacademy.be/workshops/astrologie/

Veel liefs,

Sophie & Peggy

Vacature: schoonheidsspecialiste

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige schoonheidsspecialiste die per januari 2020 ons team kan komen versterken:


• Afgestudeerd als schoonheidsspecialiste met al enkele jaren ervaring heeft
• Affiniteit en kennis van natuurlijke producten en huidverbetering
• Een passie heeft om massagebehandelingen te geven
• Affiniteit en interesse heeft van het chakrasysteem, de endocriene klieren en het hormonale systeem
• Iemand die connectie kan maken met het hele lichaam en verbanden kan leggen waar lichaamsklachten vandaan zouden kunnen komen
• Affiniteit met gezonde voeding en voedingssupplementen
• Kennis van Ayurveda, yoga en ademhalingstechnieken is een pre geen must
• Wij voorzien gedurende het hele jaar ook interne opleidingen die je kan volgen

Taken en verantwoordelijkheden zijn o.a


• Het uitvoeren van schoonheids- en massagebehandelingen
• Uitvoeren van epilaties in het gezicht bij schoonheidsbehandelingen
• Het uitvoeren van eigen behandelingen die je zelf toevoegt en een meerwaarde kan geven aan ons Wellness aanbod.


Sleutelwoorden die jou moeten aanspreken zijn:


• Levenservaring , overtuigingskracht, zelfrelativering en zelfspot, humor, uitstraling,
• Kwaliteit
• Enthousiasme
• Vriendelijkheid
• Loyaliteit
• Goede adviseur
• Leergierig
• groei


Indicatie werktijden:


Wij zoeken iemand voor 1, 2 of 3 dagen per week op zelfstandige basis. Alle producten en materialen zijn voorzien en kan je mee gebruik van maken en een mooie ruimte om in te werken. Je kan zelf een klantenbestand opbouwen of mede gebruik maken van het huidige.


Reactie:


Wij zien graag je reactie via mail naar sophiemarant@hotmail.com t.a.v. Sophie Marant met motivatie, cv en foto, waarbij opleiding en werkervaring beschreven is.

Mochten er nog verder vragen zijn dan kan je ook via mail contact opnemen of telefonisch +32 474 56 24 23

#ayurvedaday

Vandaag, 25 oktober, is uitgeroepen tot nationale Ayurveda-dag.

Vandaag deed mij terug denken wanneer mijn Ayurveda pad begon. Ondertussen iets meer dan 6 jaar geleden, op een yoga reis leerde ik de Ayurvedische filosofie kennen. Nadien veranderde ik de naam van mijn salon en ging ik op zoek naar een ayurvedische cosmeticalijn om samen met mij mijn levenspad te bewandelen.

Ayur = leven, veda = kennis ; kennis van het leven dus he… Simpel 😉

Het is simpel als je het weet, als je de verschillende kenmerken kent van het lucht, vuur, water & aarde element, de fysiologische en psychische ongemakjes kunnen herkennen. Alsook de verschillende kenmerken die bij een disbalans naar boven komen, die zijn namelijk verschillend bij elk van de 3 types (doshas) en hoe je die met tegenovergestelde krachten van elk type weer in balans kunt brengen op gebied van voeding, kruiden, essentiële oliën, behandelingen en levensstijl.

Door verschillende opleidingen te volgen en boeken te verslinden blijft het mij keer op keer verbazen hoe mooi deze leer van zoveel jaar (5000) of zelfs meer, tot de dag vandaag inzetbaar is en gewoon werkt. Hoe je op een holistische manier, kleine ongemakjes kunt gaan aanpakken en jezelf op een natuurlijke manier weer in balans kunt brengen.

Ayurveda leert ons letterlijk ons eigen lichaam te lezen, enkel moeten we de kennis hebben, dan moeten we leren luisteren en ook weten welke tools je kunt gaan gebruiken om ze gaan te verhelpen op een snelle en natuurlijke manier.

“Ik maak van Ayurveda een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven en daardoor een goede gezondheid en welzijn voor mezelf, mijn naasten en mijn klanten mogelijk te maken, in harmonie met de natuur.”

Wil je ook weten hoe? Ontvang bij je volgende bezoekje aan WellnessOase Namaste (Langdorp & Voorschoten) een Ayurvedische doshatest. Daarnaast ontvang je ook een aangepast voedingsprotocol en een aangepaste behandeling met thuisadvies volgens je persoonlijke constitutie en disbalans.

Afspraken steeds per mail of telefonisch te reserveren. +32 474 562 423

Namaste #takecare 🙏

Ontgiftende massage – Madana Kruidenstempelmassage – Herfstmassage

Wat is ontgiften? Het lichaam ontdoen van afvalstoffen.

Hoe kan je dit teweegbrengen? Wel, door middel van alkaliserende voeding, het nemen van voedingssupplementen, het drinken van water en kruidenthee, zweten, sporten en het ondergaan van een massage.

Wetende dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam en mee zorgt voor het opnemen en het afvoeren van lichaamsvreemde stoffen.

Bij een kruidenstempelmassage zitten verschillende ontgiftende en stimulerende kruiden in builtjes ingepakt.

Die builtjes bestaan uit linnen, deze stof met de massagebewegingen hebben een licht schurend effect op de huid. Hierdoor wordt de huidstofwisseling gestimuleerd waardoor er een betere opname is van goede voedingsstoffen. Dus de kruiden waarmee wordt gemasseerd worden zo nog beter opgenomen en geven hun werking af aan de cellen van ons lichaam.

De opgewarmde kruidenstempels hebben een ontspannend effect op de spieren en de gewrichten.

Zeker nu in de herfst en binnenkort winterperiode is het van groot belang om je warm te houden en meer rust te nemen. Door de kou gaat er al veel energie verloren en is het moeilijker om actief te blijven. De bovenstaande ontgiftende tips, alsook deze kruidenstempelmassage zorgen ervoor dat je beter in balans blijft gedurende het najaar.

Jezelf in harmonie brengen met de natuur is een grote sleutel tot gezondheid.

Het is van groot belang in Ayurveda om bij de wisseling van de seizoenen je eetpatroon aan te passen. (binnenkort hier meer over)
Je bereidt jezelf toch ook op de herfst voor door je kledingkast te gaan veranderen, je warmer te gaan kleden en je paraplu en poncho klaar te zetten om te gaan gebruiken..

Niet enkel deze aspecten zijn heel belangrijk, maar wat ook heel belangrijk is bij de wisseling van de seizoenen, zeker in de herfst en in de winter, is het gebruik van essentiële oliën om je goed te gaan beschermen.
In de herfst – en wintermaanden is namelijk de temperatuur en luchtvochtigheid voor bacteriën en virussen ideaal om te kunnen overleven.

Het is dus van essentieel belang om met essentiële oliën vroegtijdig deze beestjes te gaan bestrijden.

De olie die je daar het beste voor tegen kunt gebruiken en tegen tal van andere lichamelijke ongemakken is onze krachtige blend van 34 verschillende essentiële oliën en vormt samen onze kruidenolie “108”.

De 108 Kruidenolie is een natuurlijke pijnstiller voor spierpijn, buikpijn,…, en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.
Onmisbaar voor thuisgebruik en dient als eerste natuurlijk middel genomen te worden om pijn en ziektekiemen te gaan bestrijden.

Wist je dat dit “wonder product”, want o ja het werkt al na 5 minuten aangebracht te hebben, het allereerste product is dat LakShmi 30 jaar geleden op de markt heeft gebracht?


~ Het getal 108 is een spiritueel getal ~
Volgens de Ayurvedische filosofie lopen er in ons lichaam 72 000 energiebanen die Nadis genoemd worden. Hiervan zijn er 108 als hoofd-Nadis gemarkeerd en die komen samen in het Heilige hart.
.
. We kunnen stellen dat als we leven vanuit ons hart, we alles overstijgen en in perfecte balans zijn met onze omgeving.

GEBRUIK VAN DE KRUIDENOLIE 108

 • Voel je een beginnende verkoudheid? – > doe een druppeltje 108 onder je neus.
 • Hoofdpijn? Breng de 108 olie op de slapen aan.
 • Beginnende keelpijn? Neem een paar druppeltjes 108 olie puur op je tong en spoel na met een glas water en breng deze olie ook uitwendig op je keel en op je borst ter hoogte van je luchtwegen aan.
 • Om meer te weten te komen hoe je dit mooie product verder kunt inzetten gelieve dan verder te kijken op https://namaste.lakshmiwinkel.nl/product/108-kruidenolie-voor-108-ongemakken-100-ml/

Chakra Healing

Een behandeling van het energetisch lichaam in combinatie met edelstenen en aromatherapie.

Steeds meer en meer mensen vinden de weg naar WellnessOase Namaste. Niet enkel voor huidverbetering en het verhelpen van lichamelijke klachten maar ook voor meditatie, healing, om een reis naar binnen te maken en om zo eventuele blokkades op te ruimen.

Naast het fysieke lichaam en het emotionele lichaam hebben we ook een energetisch lichaam. Zoals de doorbloeding ons fysieke lichaam van de nodige zuurstof en voeding voorziet, zo zorgt ons energetisch lichaam, door onze nadi’s (energiebanen), chakra’s (draaikolk die energie door je lichaam laat stromen) en marmapunten ( vitale punten die een verbinding hebben met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie), voor een goed gevoel en spirituele groei en het zorgt ervoor dat ons lichaam minder vatbaar is voor ziekte omdat we psychosomatische aandoeningen op een natuurlijke manier gaan helen d.m.v. ademhaling, aanraking, ontspanning van het zenuwstelsel, stimuleren van de doorbloeding, helderheid krijgen in wat bij jou past en voor jou belangrijk is, leren nee zeggen, jezelf op de eerste plaats durven zetten, ….

De kracht van een goede Chakra Healing hangt af van verschillende factoren:

 • het gebruik van de juiste edelstenen. Deze worden op de chakra’s gelegd en hebben stuk voor stuk een bepaalde unieke trillingsfrequentie dat resoneert met de desbetreffende “chakra-energie”. Het zorgt ervoor dat de chakra weer opent en een goede energiedoorstroming krijgt. Met een Bergkristal zuiveren we eerst de chakra’s om vervolgens op te gaan laden met de juiste trillingsfrequentie en edelstenen.
 • alsook het gebruik van de juiste essentiële oliën is heel belangrijk. Deze worden zowel via de huid als door het reukorgaan opgenomen en zowel via de bloedbaan als via het reukgeheugen heeft dit heel veel een invloed op onze emoties. Via de neus gaan de geuren opgenomen worden in onze hersenen, hier een onderdeel van, namelijk het limbisch systeem. Het limbisch systeem speelt een belangrijke rol in het regelen van het hartritme, bloeddruk, ademhaling, geheugen en hormoonbalans. Essentiële oliën kunnen daarom veel invloed uitoefenen op diverse lichamelijke en psychologische processen.
 • de kracht van het aanraken en masseren met de juiste intentie d.m.v. reiki energie en een zuiver kanaal (een masseur die in zijn/haar kracht staat, goed geaard is, een diepe ademhaling heeft, goed van hart is, uit de gedachten maar in het gevoel ademt) in combinatie met het masseren van bepaalde belangrijke lichaamsdelen zoals;
 • een deep tissue rug – nek – schoudermassage, deze zorgt voor het verwijderen van spanningen, afvalstoffen en een soort “last” dat je op je schouders en je systeem meedraagt, het stimuleert en activeert de “Kundalini energie” (opwaartse energie die loopt van de onderrug via de chakra’s naar de kruin
 • een voetmassage met reflexpunten die in contact staan met onze organen en zo het zelf herstellend vermogen gaat activeren
 • en een marmapunt gezichtsmassage dat de energiedoorstroming gaat verbeteren

Deze Chakra Healing in combinatie met de bovenstaande massages kan je boeken vanaf €89 , duur 1u30

Udara

Ken je onze UDARA productenlijn al? Of onze Udara behandeling voor in de salon?

De Udara behandeling en de productenlijn voor thuisgebruik werken door de natuurlijke kracht van de essentiële oliën en het Ayurvedisch massagebehandelprotocol ondersteunend bij de gezondheid van je darmen en je spijsvertering. 🙌

De Udarabehandeling is uitstekend om te ondergaan als je last hebt van constipatie, gasvorming, lichte pijn in de buik, werkt ondersteunend bij het prikkelbaardarmsyndroom en helpt om onderrugklachten te verlichten.

De productenlijn waar mee gemasseerd wordt alsook de producten voor thuisgebruik stimuleren de bloedcirculatie, ze stimuleren de stofwisseling en de ontgifting, ze versterken en ondersteunen de fysiologische kracht en het zelfherstellend vermogen van de darmen.

Geef iedere avond en ochtend een heerlijke massage bij jezelf. (onze getrainde LakShmi Specialisten leggen uit hoe je dit het beste doet) en ervaar de kracht en weldaad van moeder natuur in deze bio-eco body crème speciaal voor buik en onderrug. 🙌🌱💚

Het geheim is de synergie van guarana-extract (cafeïne) en verschillende essentiële oliën die geschikt zijn om de buikspanning en zwelling te verlichten, zoals:

🌱basilicum; werkt krampstillend

🌱venkel; verlicht zwelling

🌱 marjolein en ylang ylang; werken kalmerend

Volgende week begint mijn reis naar Bali

Wat kijk ik er naar uit! Volgende week woensdag zit ik op de vlieger van Schiphol naar Denpasar. Hoe hard ik ook uit kijk naar deze trip, hoe spannender ik het vind om alleen deze reis te ondernemen want oh ja… Ik ga alleen!!!

Het is 6 jaar geleden dat ik in Bali voor de eerste keer op vakantie ben geweest en het ook mijn hart heeft gestolen. Het heeft me voor de eerste keer laten kennis maken met yoga maar ook is het het land van de eeuwige glimlach, het lekkere eten en oh ja… de lekkere massages… 😉  Normaal is het veilig ook 🙂

Ach ja… naar die dingen kijk ik enorm naar uit! En oh ja … Me time natuurlijk! Want na 4 jaar te hebben zagen aan mijn liefje om mee te gaan naar dit eiland, heb ik maar besloten om alleen te gaan. Wie weet wat sta mij nog allemaal te wachten denk ik dan…of wie weet komt het er niet meer van… en ik kan beter in dit moment leven en doen waar ik zin in heb 😉 Live my life the fullest! Of leef je leven dat het iedere dag de laatste kan zijn…

Na al enkele keren alleen op yogaretreat te gaan en steeds wel in een leuke groep terecht te komen, wordt dit toch wel een andere bijzondere ervaring! Ik ga gewoon alleen, op mijn eigen ritme, en mijn eigen yoga retreate doen. Lekker veel stilte momenten, veel yoga, healty food, veel massages en adembenemende mooie natuur!

Mijn vlucht is al geboekt en de eerste 3 nachten hotel ook, net buiten Ubud. De andere dagen ga ik daar vastleggen en beslissen… Lang leve booking.com! en het internet.

Even mijn batterijen opladen. Nu niet dat ze leeg zijn hoor… ok ik heb het best druk maar uit de dingen die ik doe haal ik nog veel plezier uit, en mijn relatie is super en kan niet beter! Maar ik heb gemerkt dat altijd als ik alleen op yogareis ben geweest dat ik weer nieuwe inzichten krijg. Elke stap die ik zet, waar mijn hart om vraagt brengt me steeds dichter bij mezelf. Ik ben steeds op zoek naar een betere versie van mezelf, ik wil werken aan mijn imperfecties, en geen betere manier om dat te doen is door uit mijn comfortzone te treden en weer heel diep te gaan graven, angsten opzoeken, nieuwe ervaringen opdoen… Ik ben heel benieuwd naar mijn avontuur.

Onlangs was ik gaan eten met vrienden, die zeiden dat ze er al naar uit keken om foto’s te zien verschijnen op social media van mijn avontuur. Waarop ik zei dat ik dat mss niet ga doen, dingen posten, omdat ik niet graag te koop wil lopen met mijn mooie reis. Maar ze keken er echt naar uit … en vandaar ik mijn verhaal hier wil achterlaten.

Ik was sowieso van plan om een dagboek bij te houden dus waarom niet hier? 🙂

Tenslotte is dit wie ik ben, mijn WellnessOase Namaste, Lichaam & geest gezond proberen te houden met mijn hart op de juiste plaats 😉

wordt vervolgd….

10606419_10152653118033119_1960368484558116738_n

 

KAPHA seizoen. Eerste hulp bij snotgevallen.

Als kind leren wij op school dat er 4 seizoenen zijn. Ayurveda zegt ons dat er 3 seizoenen zijn. Hoe kunnen we de overeenkomsten zien, deze begrijpen en vervolgens die kennis gebruiken om onszelf tijdens elk seizoen in evenwicht te brengen?

Ayurveda seizoenen

Ayurveda splits zijn seizoenen op volgens de heersende dosha: vata, pitta of kapha.

KAPHA – late winter tot vroege zomer

Op dit moment zitten we in het kapha seizoen, waarbij water de overhand heeft. Dit betekent dat al wat vast was in de natuur en in ons lichaam, nu stilaan begint te smelten, los te komen. Het seizoen van de slijmen en de snotneuzen is aangebroken. Je zal merken dat veel mensen nu te kampen hebben met verkoudheden, vastzittende sinussen en misschien zelfs voorjaarsmoeheid. Dat komt door het zware, duffe, trage kapha in jouw systeem.

Voor kapha types is het tijdens dit seizoen belangrijk om zich warm te houden, goed te eten en in beweging te blijven. Verder zitten kapha’s nu in hun eigen element. Om je doorbloeding goed stromende te houden, is het goed om jezelf dagelijks een abhyanga olie massage of een garshana droge massage te geven. Let er ook op dat je koude voeding en zoetigheid zoveel mogelijk vermijdt.

Het vurige in de Pitta types vindt nu zijn verkoeling in de frisse temperaturen. Pitta’s kunnen tijdens dit seizoen hun Agni (spijsverteringsvuur) balanceren door kardemom, kurkuma en koriander aan hun dieet toe te voegen. Probeer stimulerende middelen zoals cafeïne zoveel mogelijk te vermijden tijdens deze tijd van het jaar.

Vata types kunnen het kapha seizoen omarmen door zich te concentreren op aardende activiteiten. Vata’s zullen nu de neiging hebben om te cocoonen en de gezelligheid en warmte binnen op te zoeken. Profiteer van deze tijd en zet je lekker op de bank met een goed boek.

PITTA – zomer tot vroege herfst

Tijdens deze periode warmt de aarde op door de langere aanwezigheid van de zon. Ook ons lichaam warmt op, vocht wordt afgedreven en we moeten meer moeite doen om ons lichaam af te koelen. We doen dit door te transpireren en veel water of frisse natuurlijke sapjes te drinken. De spijsvertering werkt trager, waardoor je eetlust afneemt en je meer zin krijgt in frisse, lichte maaltijden. Groeten en fruit die veel vocht bevatten zijn nu heel populair.

VATA – late herfst tot late winter

Dit seizoen wordt gekenmerkt door de eigenschappen: licht, droog, beweeglijk (veel wind), ruw en koud. Je merkt dat deze typische vata-kenmerken zijn, dus Vata’s zullen het meeste lijden tijdens dit seizoen. Probeer evenwicht te brengen met tegenovergestelde eigenschappen: zwaarte, warmte, stilte, zachtheid. Dat kan vormen aannemen als olierijke massages, smeuïge soepen, warme stoofpotjes, voldoende rust en slaap nemen.

WORKSHOP

Wij organiseren in samenwerking met Adriana Stan van adYogini een detox workshop, dat jou leert hoe je jouw lichaam kan ver-zorgen, van binnen en van buiten, om de ongemakken van een seizoenswissel te trotseren. Deze workshop gaat door bij WellnessOase Namaste op donderdag 12 april om 19u30. Meer info lees je hier.

Hou je warm ❅❅❅

We mogen de winter verwelkomen! Een beetje uitgesteld of aan de late kant, maar daar is ze dan…de winter en de winterkou hebben zo ook hun charmes. Laten we dankbaar zijn voor de prachtige wit aangeslagen landschappen, de knusse avonden op de zetel, gezelligheid ten top!

Het is soms een uitdaging om ons warm te blijven houden. We kunnen ons warm kleden, maar soms sijpelt de kou door alle lagen heen! Hier zijn enkele tips hoe je jezelf warm kan houden.

 1. warme drankenNiets voelt heerlijker aan om onze binnenkant op te warmen dan met warme vloeistoffen. Je denkt misschien aan een lekkere koffie of warme chocomelk. Dat kan, maar wij raden eerder vloeistoffen aan die jouw lichaam niet nóg meer belasten, maar jou net helpen om afvalstoffen af te voeren en de immuniteit te verhogen. Wij raden daarom aan om thee te drinken. Thee met specifieke kruiden, die verwarmende eigenschappen hebben zoals kaneel, steranijs, zwarte peper, venkelzaad, kruidnagel of gember.

  Een aanrader is de KAPHA thee – omdat we nu ook in het KAPHA seizoen zitten.

 2. sportenSporten verhoogt de  lichaamstemperatuur, zorgt dat je metabolisme beter werkt, stimuleert de doorbloeding, waardoor alle organen en lichaamsdelen goed opgewarmd geraken. Wanneer het te kou is buiten, kan je aan binnensport doen, zoals pilates, yoga, fitness,…
 3. gebruik van kruidenZoals reeds eerder aangehaald bij de warme dranken, kan je aan je voeding, dranken of desserts specifieke kruiden toevoegen die een verwarmend effect hebben. Kruidendoordat ze ons metabolisme stimuleren en het innerlijk vuur agni aansteken.

  Enkele verwarmende kruiden zijn bijvoorbeeld gember, kruidnagel, zwarte peper, venkelzaad, mosterdzaad. Welke kruiden de meeste warmte bij jou gaat opwekken is ook afhankelijk van jouw dosha (klik hier voor de doshatest). Bepaalde kruiden kunnen in combinatie hun verwarmend effect ondersteunen, maar ook tegenwerken, zodat het opeens verkoelend werkt. Dat wil je bij deze temperaturen uiteraard vermijden.

  Voor uitgebreide informatie kan je in de toekomst deelnemen aan één van onze workshops. Hou de website en onze Facebook pagina in de gaten!

 4. massage of stoomcabineHeb je al gemerkt dat je huid bijna meteen opwarmt bij aanraking? Een lichaams massage is op die manier al een weldaad voor je innerlijk vuurtje. En zeker in salons waar je op een verwarmde massagetafel ligt 😉

  Door de verschillende massagegrepen, wordt het lymfesysteem in ons lichaam geactiveerd waardoor het lichaam afvalstoffen gaat vrijgeven en afvoeren. Bijkomend, wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat de werking van organen weer ten goede komt. Gedaan met koude wintertenen en -handen!

  Wij bieden verschillende  massages aan, die hierop inspelen:
  abhyanga ayurvedische oliemassage
  hotstone massage
  ॐ kruidenstempel massage
  swedana – stoomcabine

boeknuknop