Blog

Geen categorie

VATA HUID OF VATA CONSTITUTIE?

Er is een groot verschil in een VATA HUID en een VATA CONSTITUTIE, net zoals er in onze constitutie de 3 dosha’s of energiën Vata (beweging) -Pitta (transformatie) en Kapha (stabiliteit) voor komen zo ook in onze huid.

Maar wanneer er veel van deze dosha in de huid aanwezig is dan spreken we over een Vata huid.


Wanneer je veel Vata (lucht/ether) kenmerken in je huid hebt dan heb je eerder een dunnere huid, er is weinig bindweefsel (dit kun je even meten dmv een knijptest in de wangen) dus er is weinig aanmaak van collageen en elastine => dus je huid gaat sneller verouderen en mimiekslijntjes of op latere leeftijd diepere rimpels krijgen dan iemand met wat meer Pitta of Kapha kenmerken in de huid.

Op het voorhoofd, rond de ogen en op de decolleté heeft iedereen een Vata huid, dit zijn trouwens ook de gebieden die het snelste rimpeltjes krijgen.


Een dunne huid heeft ook fijnere poriën, dus hebben de producten waar we een Vata huid mee gaan verzorgen, een kleinere molecule structuur nodig om dieper in de onderste huidlagen te geraken.


Een drogere huid is ook een kenmerk van een vata huid dus ook hier weer meer voedende en volle plantenoliën zijn het beste om te gebruiken, denk maar aan sesamolie of avocado.


Bij een droge huid, kunnen er ook schilfers zijn, dode huidcellen, wat resoneert met een slechte stofwisseling of doorbloeding.

Dode huidcellen stapelen zich op en men krijgt een vale en grauwere huid. Hierdoor heeft deze huid ook kruiden nodig die de doorbloeding gaan stimuleren, denk maar aan orange essentiële olie.


Dus kort samengevat is een Vata huid een huid dat dun is, weinig bindweefsel heeft, droog of droge plekken heeft, dus ook weinig talgproductie, fijne poriën, een slechte doorbloeding en kan een vale kleur hebben.


Hiervoor hebben we een specifieke VATA LIJN met voedende en hydraterende plantenoliën en kruiden die diep in de huid worden opgenomen en een snelle en krachtige werking hebben.


Wanneer we spreken van een VATA CONSTITUTIE dan spreken we meer over wat typerend is voor het karakter, hoe je omgaat met stress en hoe je bent als persoon.


Vata staat voor beweging dus als je dit van bij de geboorte veel hebt meegekregen dan ben je iemand dat vaak alles met handen en voeten uitlegt, dat heel creatief is, een grote verbeelding heeft, graag en veel praat, dat vaak ook van de hak op de tak springt en woorden niet goed kunt ordenen omdat je al met andere dingen in je hoofd zit, het zenuwstelsel kan vaker uit balans zijn waardoor je soms een zenuwachtige tik hebt met je been of je hand, je kan te vaak in je hoofd zitten, te veel nadenken of piekeren, moeilijk in slaap vallen of juist heel vroeg wakker worden en niet meer kunnen slapen van de talloze gedachten die naar binnen komen.


Ook om de Vata in je constitutie te verlagen hebben we verschillende essentiele olien, behandelprotocols, voedings- en levenstijladvies.


Wil je graag meer weten over je huid en je constitutie? Neem dan contact met me op.

Liefs,

Sophie

Geen categorie

Het belang van een hoogwaardige multivitamine.

Om optimaal te functioneren heeft het lichaam voldoende voedingsstoffen nodig. Helaas blijkt het voor de gemiddelde persoon, of zelfs de gezondste eter, knap lastig om de benodigde hoeveelheid vitaminen en mineralen uitsluitend uit voeding te verkrijgen.

Stress, bewerkte voeding, alcohol en medicijnen, zijn allemaal factoren die de voedingsstoffen in ons lichaam in sneltreinvaart uitputten. Het is aan ons om deze voedingsstoffen continu te blijven aanvullen, maar dit lukt niet altijd aan de hand van voeding alleen. 

In de eerste plaats gaan er vitamines en mineralen verloren bij de bereiding van een maaltijd. Bovendien is de voedingswaarde van ons voedsel de laatste 100 jaar sterk afgenomen. Je dieet aanvullen met een hoogwaardige multivitamine is daarom tegenwoordig meer noodzaak dan luxe geworden.  

Het werkt gunstig op fysiologische functies die de huid en de nagels en het haar positief beïnvloeden en wat bijdraagt aan groei en vernieuwing.

De Multivit Power Tisama van LakShmi bevat 90 capsules / prijs €36,-

Geen categorie

Workshop Astrologie

Het is zover! Deze week vrijdag 17 januari zal onze eerste workshop van het jaar doorgaan bij WellnessOase Namaste onder naam van Holistic Beauty Academy.

Er hebben zich al enkele kandidaten ingeschreven maar er is nog plaats!

Wil je je graag inschrijven hiervoor dan kan dat nog ten laatste tot woensdag 14/1 ’s avonds.

Je zou bij inschrijving je geboortedatum en je exacte geboorte uur moeten kunnen aantonen. Je geboorte uur kan je telefonisch opvragen in het gemeentehuis van je geboortestad. Als ik dit dan ten laatste woensdagavond van je ontvang dan kan onze Astrologe, Peggy, haar voorbereidingen treffen voor vrijdag je een heel leerzame, inspirerende en leuke Astrologie workshop te voorzien.

De workshop gaat door op vrijdag 17/1 van 19u tot 22u in Langdorp BE, Gijmelsesteenweg 308 (boven de kbc).

Inschrijven en meer info over deze workshop via deze link: https://www.holisticbeautyacademy.be/workshops/astrologie/

Veel liefs,

Sophie & Peggy

Geen categorie

Vacature: schoonheidsspecialiste

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige schoonheidsspecialiste die per januari 2020 ons team kan komen versterken:


• Afgestudeerd als schoonheidsspecialiste met al enkele jaren ervaring heeft
• Affiniteit en kennis van natuurlijke producten en huidverbetering
• Een passie heeft om massagebehandelingen te geven
• Affiniteit en interesse heeft van het chakrasysteem, de endocriene klieren en het hormonale systeem
• Iemand die connectie kan maken met het hele lichaam en verbanden kan leggen waar lichaamsklachten vandaan zouden kunnen komen
• Affiniteit met gezonde voeding en voedingssupplementen
• Kennis van Ayurveda, yoga en ademhalingstechnieken is een pre geen must
• Wij voorzien gedurende het hele jaar ook interne opleidingen die je kan volgen

Taken en verantwoordelijkheden zijn o.a


• Het uitvoeren van schoonheids- en massagebehandelingen
• Uitvoeren van epilaties in het gezicht bij schoonheidsbehandelingen
• Het uitvoeren van eigen behandelingen die je zelf toevoegt en een meerwaarde kan geven aan ons Wellness aanbod.


Sleutelwoorden die jou moeten aanspreken zijn:


• Levenservaring , overtuigingskracht, zelfrelativering en zelfspot, humor, uitstraling,
• Kwaliteit
• Enthousiasme
• Vriendelijkheid
• Loyaliteit
• Goede adviseur
• Leergierig
• groei


Indicatie werktijden:


Wij zoeken iemand voor 1, 2 of 3 dagen per week op zelfstandige basis. Alle producten en materialen zijn voorzien en kan je mee gebruik van maken en een mooie ruimte om in te werken. Je kan zelf een klantenbestand opbouwen of mede gebruik maken van het huidige.


Reactie:


Wij zien graag je reactie via mail naar sophiemarant@hotmail.com t.a.v. Sophie Marant met motivatie, cv en foto, waarbij opleiding en werkervaring beschreven is.

Mochten er nog verder vragen zijn dan kan je ook via mail contact opnemen of telefonisch +32 474 56 24 23

Geen categorie

#ayurvedaday

Vandaag, 25 oktober, is uitgeroepen tot nationale Ayurveda-dag.

Vandaag deed mij terug denken wanneer mijn Ayurveda pad begon. Ondertussen iets meer dan 6 jaar geleden, op een yoga reis leerde ik de Ayurvedische filosofie kennen. Nadien veranderde ik de naam van mijn salon en ging ik op zoek naar een ayurvedische cosmeticalijn om samen met mij mijn levenspad te bewandelen.

Ayur = leven, veda = kennis ; kennis van het leven dus he… Simpel 😉

Het is simpel als je het weet, als je de verschillende kenmerken kent van het lucht, vuur, water & aarde element, de fysiologische en psychische ongemakjes kunnen herkennen. Alsook de verschillende kenmerken die bij een disbalans naar boven komen, die zijn namelijk verschillend bij elk van de 3 types (doshas) en hoe je die met tegenovergestelde krachten van elk type weer in balans kunt brengen op gebied van voeding, kruiden, essentiële oliën, behandelingen en levensstijl.

Door verschillende opleidingen te volgen en boeken te verslinden blijft het mij keer op keer verbazen hoe mooi deze leer van zoveel jaar (5000) of zelfs meer, tot de dag vandaag inzetbaar is en gewoon werkt. Hoe je op een holistische manier, kleine ongemakjes kunt gaan aanpakken en jezelf op een natuurlijke manier weer in balans kunt brengen.

Ayurveda leert ons letterlijk ons eigen lichaam te lezen, enkel moeten we de kennis hebben, dan moeten we leren luisteren en ook weten welke tools je kunt gaan gebruiken om ze gaan te verhelpen op een snelle en natuurlijke manier.

“Ik maak van Ayurveda een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven en daardoor een goede gezondheid en welzijn voor mezelf, mijn naasten en mijn klanten mogelijk te maken, in harmonie met de natuur.”

Wil je ook weten hoe? Ontvang bij je volgende bezoekje aan WellnessOase Namaste (Langdorp & Voorschoten) een Ayurvedische doshatest. Daarnaast ontvang je ook een aangepast voedingsprotocol en een aangepaste behandeling met thuisadvies volgens je persoonlijke constitutie en disbalans.

Afspraken steeds per mail of telefonisch te reserveren. +32 474 562 423

Namaste #takecare 🙏

Geen categorie

Ontgiftende massage – Madana Kruidenstempelmassage – Herfstmassage

Wat is ontgiften? Het lichaam ontdoen van afvalstoffen.

Hoe kan je dit teweegbrengen? Wel, door middel van alkaliserende voeding, het nemen van voedingssupplementen, het drinken van water en kruidenthee, zweten, sporten en het ondergaan van een massage.

Wetende dat je huid het grootste orgaan is van je lichaam en mee zorgt voor het opnemen en het afvoeren van lichaamsvreemde stoffen.

Bij een kruidenstempelmassage zitten verschillende ontgiftende en stimulerende kruiden in builtjes ingepakt.

Die builtjes bestaan uit linnen, deze stof met de massagebewegingen hebben een licht schurend effect op de huid. Hierdoor wordt de huidstofwisseling gestimuleerd waardoor er een betere opname is van goede voedingsstoffen. Dus de kruiden waarmee wordt gemasseerd worden zo nog beter opgenomen en geven hun werking af aan de cellen van ons lichaam.

De opgewarmde kruidenstempels hebben een ontspannend effect op de spieren en de gewrichten.

Zeker nu in de herfst en binnenkort winterperiode is het van groot belang om je warm te houden en meer rust te nemen. Door de kou gaat er al veel energie verloren en is het moeilijker om actief te blijven. De bovenstaande ontgiftende tips, alsook deze kruidenstempelmassage zorgen ervoor dat je beter in balans blijft gedurende het najaar.

Geen categorie

Jezelf in harmonie brengen met de natuur is een grote sleutel tot gezondheid.

Het is van groot belang in Ayurveda om bij de wisseling van de seizoenen je eetpatroon aan te passen. (binnenkort hier meer over)
Je bereidt jezelf toch ook op de herfst voor door je kledingkast te gaan veranderen, je warmer te gaan kleden en je paraplu en poncho klaar te zetten om te gaan gebruiken..

Niet enkel deze aspecten zijn heel belangrijk, maar wat ook heel belangrijk is bij de wisseling van de seizoenen, zeker in de herfst en in de winter, is het gebruik van essentiële oliën om je goed te gaan beschermen.
In de herfst – en wintermaanden is namelijk de temperatuur en luchtvochtigheid voor bacteriën en virussen ideaal om te kunnen overleven.

Het is dus van essentieel belang om met essentiële oliën vroegtijdig deze beestjes te gaan bestrijden.

De olie die je daar het beste voor tegen kunt gebruiken en tegen tal van andere lichamelijke ongemakken is onze krachtige blend van 34 verschillende essentiële oliën en vormt samen onze kruidenolie “108”.

De 108 Kruidenolie is een natuurlijke pijnstiller voor spierpijn, buikpijn,…, en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.
Onmisbaar voor thuisgebruik en dient als eerste natuurlijk middel genomen te worden om pijn en ziektekiemen te gaan bestrijden.

Wist je dat dit “wonder product”, want o ja het werkt al na 5 minuten aangebracht te hebben, het allereerste product is dat LakShmi 30 jaar geleden op de markt heeft gebracht?


~ Het getal 108 is een spiritueel getal ~
Volgens de Ayurvedische filosofie lopen er in ons lichaam 72 000 energiebanen die Nadis genoemd worden. Hiervan zijn er 108 als hoofd-Nadis gemarkeerd en die komen samen in het Heilige hart.
.
. We kunnen stellen dat als we leven vanuit ons hart, we alles overstijgen en in perfecte balans zijn met onze omgeving.

GEBRUIK VAN DE KRUIDENOLIE 108

  • Voel je een beginnende verkoudheid? – > doe een druppeltje 108 onder je neus.
  • Hoofdpijn? Breng de 108 olie op de slapen aan.
  • Beginnende keelpijn? Neem een paar druppeltjes 108 olie puur op je tong en spoel na met een glas water en breng deze olie ook uitwendig op je keel en op je borst ter hoogte van je luchtwegen aan.
  • Om meer te weten te komen hoe je dit mooie product verder kunt inzetten gelieve dan verder te kijken op https://namaste.lakshmiwinkel.nl/product/108-kruidenolie-voor-108-ongemakken-100-ml/
Geen categorie

Chakra Healing

Een behandeling van het energetisch lichaam in combinatie met edelstenen en aromatherapie.

Steeds meer en meer mensen vinden de weg naar WellnessOase Namaste. Niet enkel voor huidverbetering en het verhelpen van lichamelijke klachten maar ook voor meditatie, healing, om een reis naar binnen te maken en om zo eventuele blokkades op te ruimen.

Naast het fysieke lichaam en het emotionele lichaam hebben we ook een energetisch lichaam. Zoals de doorbloeding ons fysieke lichaam van de nodige zuurstof en voeding voorziet, zo zorgt ons energetisch lichaam, door onze nadi’s (energiebanen), chakra’s (draaikolk die energie door je lichaam laat stromen) en marmapunten ( vitale punten die een verbinding hebben met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie), voor een goed gevoel en spirituele groei en het zorgt ervoor dat ons lichaam minder vatbaar is voor ziekte omdat we psychosomatische aandoeningen op een natuurlijke manier gaan helen d.m.v. ademhaling, aanraking, ontspanning van het zenuwstelsel, stimuleren van de doorbloeding, helderheid krijgen in wat bij jou past en voor jou belangrijk is, leren nee zeggen, jezelf op de eerste plaats durven zetten, ….

De kracht van een goede Chakra Healing hangt af van verschillende factoren:

  • het gebruik van de juiste edelstenen. Deze worden op de chakra’s gelegd en hebben stuk voor stuk een bepaalde unieke trillingsfrequentie dat resoneert met de desbetreffende “chakra-energie”. Het zorgt ervoor dat de chakra weer opent en een goede energiedoorstroming krijgt. Met een Bergkristal zuiveren we eerst de chakra’s om vervolgens op te gaan laden met de juiste trillingsfrequentie en edelstenen.
  • alsook het gebruik van de juiste essentiële oliën is heel belangrijk. Deze worden zowel via de huid als door het reukorgaan opgenomen en zowel via de bloedbaan als via het reukgeheugen heeft dit heel veel een invloed op onze emoties. Via de neus gaan de geuren opgenomen worden in onze hersenen, hier een onderdeel van, namelijk het limbisch systeem. Het limbisch systeem speelt een belangrijke rol in het regelen van het hartritme, bloeddruk, ademhaling, geheugen en hormoonbalans. Essentiële oliën kunnen daarom veel invloed uitoefenen op diverse lichamelijke en psychologische processen.
  • de kracht van het aanraken en masseren met de juiste intentie d.m.v. reiki energie en een zuiver kanaal (een masseur die in zijn/haar kracht staat, goed geaard is, een diepe ademhaling heeft, goed van hart is, uit de gedachten maar in het gevoel ademt) in combinatie met het masseren van bepaalde belangrijke lichaamsdelen zoals;
  • een deep tissue rug – nek – schoudermassage, deze zorgt voor het verwijderen van spanningen, afvalstoffen en een soort “last” dat je op je schouders en je systeem meedraagt, het stimuleert en activeert de “Kundalini energie” (opwaartse energie die loopt van de onderrug via de chakra’s naar de kruin
  • een voetmassage met reflexpunten die in contact staan met onze organen en zo het zelf herstellend vermogen gaat activeren
  • en een marmapunt gezichtsmassage dat de energiedoorstroming gaat verbeteren

Deze Chakra Healing in combinatie met de bovenstaande massages kan je boeken vanaf €89 , duur 1u30

Geen categorie

Udara

Ken je onze UDARA productenlijn al? Of onze Udara behandeling voor in de salon?

De Udara behandeling en de productenlijn voor thuisgebruik werken door de natuurlijke kracht van de essentiële oliën en het Ayurvedisch massagebehandelprotocol ondersteunend bij de gezondheid van je darmen en je spijsvertering. 🙌

De Udarabehandeling is uitstekend om te ondergaan als je last hebt van constipatie, gasvorming, lichte pijn in de buik, werkt ondersteunend bij het prikkelbaardarmsyndroom en helpt om onderrugklachten te verlichten.

De productenlijn waar mee gemasseerd wordt alsook de producten voor thuisgebruik stimuleren de bloedcirculatie, ze stimuleren de stofwisseling en de ontgifting, ze versterken en ondersteunen de fysiologische kracht en het zelfherstellend vermogen van de darmen.

Geef iedere avond en ochtend een heerlijke massage bij jezelf. (onze getrainde LakShmi Specialisten leggen uit hoe je dit het beste doet) en ervaar de kracht en weldaad van moeder natuur in deze bio-eco body crème speciaal voor buik en onderrug. 🙌🌱💚

Het geheim is de synergie van guarana-extract (cafeïne) en verschillende essentiële oliën die geschikt zijn om de buikspanning en zwelling te verlichten, zoals:

🌱basilicum; werkt krampstillend

🌱venkel; verlicht zwelling

🌱 marjolein en ylang ylang; werken kalmerend

Geen categorie

Volgende week begint mijn reis naar Bali

Wat kijk ik er naar uit! Volgende week woensdag zit ik op de vlieger van Schiphol naar Denpasar. Hoe hard ik ook uit kijk naar deze trip, hoe spannender ik het vind om alleen deze reis te ondernemen want oh ja… Ik ga alleen!!!

Het is 6 jaar geleden dat ik in Bali voor de eerste keer op vakantie ben geweest en het ook mijn hart heeft gestolen. Het heeft me voor de eerste keer laten kennis maken met yoga maar ook is het het land van de eeuwige glimlach, het lekkere eten en oh ja… de lekkere massages… 😉  Normaal is het veilig ook 🙂

Ach ja… naar die dingen kijk ik enorm naar uit! En oh ja … Me time natuurlijk! Want na 4 jaar te hebben zagen aan mijn liefje om mee te gaan naar dit eiland, heb ik maar besloten om alleen te gaan. Wie weet wat sta mij nog allemaal te wachten denk ik dan…of wie weet komt het er niet meer van… en ik kan beter in dit moment leven en doen waar ik zin in heb 😉 Live my life the fullest! Of leef je leven dat het iedere dag de laatste kan zijn…

Na al enkele keren alleen op yogaretreat te gaan en steeds wel in een leuke groep terecht te komen, wordt dit toch wel een andere bijzondere ervaring! Ik ga gewoon alleen, op mijn eigen ritme, en mijn eigen yoga retreate doen. Lekker veel stilte momenten, veel yoga, healty food, veel massages en adembenemende mooie natuur!

Mijn vlucht is al geboekt en de eerste 3 nachten hotel ook, net buiten Ubud. De andere dagen ga ik daar vastleggen en beslissen… Lang leve booking.com! en het internet.

Even mijn batterijen opladen. Nu niet dat ze leeg zijn hoor… ok ik heb het best druk maar uit de dingen die ik doe haal ik nog veel plezier uit, en mijn relatie is super en kan niet beter! Maar ik heb gemerkt dat altijd als ik alleen op yogareis ben geweest dat ik weer nieuwe inzichten krijg. Elke stap die ik zet, waar mijn hart om vraagt brengt me steeds dichter bij mezelf. Ik ben steeds op zoek naar een betere versie van mezelf, ik wil werken aan mijn imperfecties, en geen betere manier om dat te doen is door uit mijn comfortzone te treden en weer heel diep te gaan graven, angsten opzoeken, nieuwe ervaringen opdoen… Ik ben heel benieuwd naar mijn avontuur.

Onlangs was ik gaan eten met vrienden, die zeiden dat ze er al naar uit keken om foto’s te zien verschijnen op social media van mijn avontuur. Waarop ik zei dat ik dat mss niet ga doen, dingen posten, omdat ik niet graag te koop wil lopen met mijn mooie reis. Maar ze keken er echt naar uit … en vandaar ik mijn verhaal hier wil achterlaten.

Ik was sowieso van plan om een dagboek bij te houden dus waarom niet hier? 🙂

Tenslotte is dit wie ik ben, mijn WellnessOase Namaste, Lichaam & geest gezond proberen te houden met mijn hart op de juiste plaats 😉

wordt vervolgd….

10606419_10152653118033119_1960368484558116738_n