DETOX RITUALS

“Detox”, zuiveren of ontgiften is een functie dat ons lichaam van nature doet en het automatisch regelmatig uitvoert.

Volgens AYURVEDA is het doel om de natuurlijke neiging van het lichaam voor het reinigen, te optimaliseren. Want dit is de veiligste manier dat je geen gifstoffen in je lichaam opslaat. Naarmate we ongezonde voeding en stress in ons lichaam toelaten en hierdoor een slechte wisselwerking tussen de cellen ontstaat zal ook het van nature ontgiftingsproces van het lichaam trager gaan werken.

Een uitgebreid diep en intens reinigingsproces uit de Ayurveda is Panchakarma. Deze reinigingskuur is voor ieder persoon anders. Een Pitta (warm) persoon krijgt een ander programma dan een Vata of Kapha (koud) persoon.

Deze reinigende behandelingen helpen om onze lichaamscellen weer beter te laten communiceren met elkaar, om de doorbloeding en de lymfe beter te laten werken en het lichaam wordt beter voorzien van mineralen en vitaminen door de natuurlijke plantenoliën en pakkingen waar mee gewerkt wordt.

Ter ondersteuning van deze detox behandelingen adviseer ik om ook je voedingsstijl gaan aan te passen en voedingssupplementen gaan toe te voegen voor een beter en sneller herstel en het behoud van een gezond lichaam en geest.

Ik geef ondersteuning met de Tisama Alkaline methode en de Tisama kruidendranken.

De Tisama Alkaline methode zijn verschillende supplementen met een uitgewerkt voedingsprotocol om het lichaam te reinigen en gezond te houden. De producten en het voedingsprotocol zorgen voor het ontzuren en het herstel van een goede pH waarde in het lichaam en zorgen dat het beschermingsmechanisme optimaal gaan werken.

De TISAMA kruidendranken zijn gemaakt van organisch geteelde kruiden en is een  natuurlijke drank die als thee te drinken is en die veel voorkomende problemen aanpakt van binnenuit. Ze herstellen de balans in je lichaam door de aanvulling van de juiste nutriënten, het zorgt voor beter herstel en communicatie tussen de lichaamscellen. De Tisamaproductlijn bestaat uit 7 verschillende kruidendranken en ondersteunen verschillende lichamelijke processen zoals, vochtophoping, stagnatie van afvalstoffen, bij spataders, slechte bloedvaten en zware benen, hormonendisbalans, bij een laag immuunsysteem, stress, voor een sterkere darmperiodiek, bij constipatie, ondersteunt bij het omzetten van suikers naar energie (ondersteunt afslanken).