PITTA – Ritueel Gevoelige Huid

Dagcreme & olieserum 82 euro
Huidritueel Pitta; Cleansingmilk, Tonic & Dagcreme 86,95 euro

PITTA RITUEEL VOOR DE GEVOELIGE HUID

Voor een huid met gemiddelde poriën, licht van kleur, gevoelig voor pigmentatie, neiging tot roodheid, couperose en zichtbare haarvaatjes.

Volgens Ayurveda is iedereen onderhevig aan 3 bio energie; Vata – Pitta en Kapha.  Pitta onder invloed van de natuurelementen vuur en een beetje water. Deze elementen staan voor warmte, vurigheid, transformatie en onrust. 

De Pitta-huid is een huid die gemengd en/of gevoelig is. De huid kan lijden onder stress, het gebruik van synthetische producten of door verkeerde voeding. Deze huid is reactief en onrustig van karakter. Soms is er bij een Pitta-huid sprake van een verstoorde zuurmantel of een te zure ph-waarde in het lichaam, voeding en ontgifting spelen hier een cruciale rol.

Aandachtspunten van een Pitta huid

  • De huid kan (over) gevoelig zijn en reageert snel op producten.
  • Bij dit type huid kan er vaak stuwing in de bloedvaten ontstaan.
  • Gevoeligheid voor de zon al dan niet met pigmentvlekken en verbranden makkelijk.
  • Gemiddelde poriën, met meestal een iets vettere T-zone.

Behandeling

Een Pitta huid heeft halfvolle producten nodig. Ze gaan half voeden en half hydrateren. Werkstoffen zoals; Korenbloem, lavendel, rose, sesam, palmarosa, ylang ylang, lotus, patchouli gaan de huid kalmeren en verkoelen, ze versterken en verbeteren de vaak beschadigde zuurmantel van de huid.